Resultaten

In dit atelier onderzochten we hoe we de resultaten van historisch en archeologisch onderzoek inzichtelijk kunnen maken voor een breed publiek. In 2011 werden fascinerende archeologische ontdekkingen gedaan op de site Gent-Hogeweg: grafcirkels uit de Bronstijd, een huisplattegrond uit de IJzertijd, Romeinse resten en zelfs bomkraters uit WOII.

We vertaalden deze verborgen geschiedenis van de Hogeweg op boeiende wijze voor de inwoners van Gent en omgeving. In dit atelier hebben we complexe, ruwe wetenschappelijke bevindingen omgezet naar toegankelijke en aantrekkelijke informatie voor jong en oud.

Ten eerste voorzagen we tekst en beeld voor op de informatieve borden op de archeologische site. De praktische uitvoering wordt verder opgenomen door de stad Gent. Wie nieuwsgierig is, kan onze bevindingen hier al lezen. Daarnaast ontwikkelden we ook een educatief pakket voor het lager onderwijs en kwam tijdens Verleden Week een klas uit de nabijgelegen basisschool het Tandwiel op bezoek om dit uit te testen.

Team

Victoria Boone, Antoine Jules Chateau-Kloots, Yenthe De Coppel, Senne De Smedt, Fleur De Turck, Wout Haentjens, Alexander Houthoofd, Jelle Jenquin, Helena Keymeulen, Gitte Neelen, Thierry Oppeneer, Merel Parlevliet, Noah Pintelon, Sophie Rademakers, Ward Spiessens, Helena Van Cauwelaert, Alexander Van de Vannet, Ferre Van de Velde, Aline Vandecasteele, Joris Van Doorsselaere, Koen Verboven, Senne Vercruysse, Arnaud Wylocke, Matthijs Zoeter, Andries Zuiderhoek

Contact: koen.verboven@ugent.be