Wat speelt zich af achter de muren van het Groot Begijnhof? De site is goed weggestopt in Sint-Amandsberg, maar zelfs wanneer je de plek weet te vinden, blijft het mysterie groot. Wie waren die begijnen en wat deden ze precies?

Resultaat

We ontwikkelden een multimediale rondleiding in het Groot Begijnhof met de ErfgoedApp van Faro. De app biedt op verschillende locaties in het Groot Begijnhof extra informatie over het leven in het begijnhof met tekst, beeld en geluid. Actrice Karlijn Sileghem kroop in de huid van Grootjuffrouw Raes (1882-1934), die de bezoekers rondleidt in het begijnhof. Met de app kom je meer te weten over het leven als begijn, de oorsprong van het begijnhof, hun economische activiteiten, en nog zoveel meer. Kortom, met de app werp je een blik achter de muren!

Team

Marthe De Grote, Marie Deprez, Myrddin Snoeck, Jeroen De Sagher, Pieter-Jan Verheyden, Bart Bultheel, Wessel van Oirschot, Lennard Puzio, Maurits Verkouille, Myrte Bax, Michiel Schryvers, Robin Waeytens, Thibault Vliegen, Marcel Vanderveken, Tuur Bisschop, Femke De Nil, Lore Verjans, Lara Erg├╝l Claeys, Noah Van De Velde, Lauren Van desteene, Jeroen Deploige, Steven Vanderputten, Falco Van der Schueren, Isabelle Devos, Els De Paermentier, Caroline van Sumere

Contact: marthe.degroote@ugent.be, marie.deprez@ugent.be (studenten) of caroline.vansumere@ugent.be (medewerker)