Dit is geen atelier als alle andere want live vanuit de Sint-Baafsabdij brengen we verslag uit van alle activiteiten tijdens Verleden Week. Samen werken we een communicatiestrategie uit die in de verf zet hoe ‘buren van het verleden’ als centraal thema alle ateliers en randactiviteiten verbindt. Als social media reporters creëren we content en delen we die online. Dagelijkse reportages, fotoverslagen, interviews, sneek previews, memes… het kan allemaal! Zolang de buurt als rode draad door onze communicatie loopt en #VerledenWeek niet ontbreekt. Grijp de kans om met een camera aan de slag te gaan en filmpjes te monteren, pak uit met je fotografietalent en perfectioneer je in het schrijven van aanstekelijke Facebook posts. Misschien sta je wel de geïnteresseerde pers te woord? Wij voorzien al het audiovisuele materiaal en ontdekken samen de basics van filmen en monteren tijdens de introductieworkshop.

Team

Tamar Cachet, Marie-Gabrielle Verbergt, Jeroen Petit, Lennert Van Nuffelen, Sophie Becue, Noah Andries, Lionel Olieu, Robbe Van Roose, Ewout Everaert, Nas De Spiegeleer en Louis Vanden Broucke

Contact: tamar.cachet@ugent.be

Resultaat

De studenten hielden de Facebook- en Instagrampagina van Verleden Week up-to-date, maar ze smeten zich bovenal op audiovisuele media om hun boodschap over Verleden Week te verkondigen. Naast een dagelijkse vlog door huisvlogger Lennert, draaide het team een heuse reportage. Ze gingen langs bij verschillende andere ateliers om na te gaan wat Verleden Week voor hen inhield.