Programmatie

Enkele impressies

MA 28 MAART / 17u - 19u

Openingsreceptie en bar

Feestzaal

We spoelen onze eerste werkdag door met een drankje in de bar. Een goede gelegenheid om namen en gezichten van ateliergenoten te memoriseren. Geen kans op gênante stiltes, want de playlist bestaat geheel uit de anthems en powersongs van onze geliefkoosde proffen. Ter plekke ontdek je eindelijk ook welke favoriete historische figuren en spirit animals zij koesteren. Allen daarheen dus!

DI 29 MAART / 12u30 - 14u

Yoga met Marijke / VW voetbal cup

Binnentuin / Rozenbroekenpark

We bekomen van alle indrukken en legen het hoofd tijdens een hartstikke ontspannende yogasessie in open air. Breng een yogamatje/handdoek en je meest comfortabele kleren mee en laat je gedachten meedrijven op de rustgevende stem van instructrice Marijke. Heb je liever wat meer actie? Haal dan jouw iconische sportoutfit uit de kast, stel een ploegje samen van minstens vier Ronaldo/a’s in spe en schrijf je in voor de Verleden Week voetbal cup.

WO 30 MAART / 10u - 12u

Mentorendag

We zetten de deuren van Verleden Week open voor stagementoren publieksgeschiedenis. Van heinde en verre komen erfgoedwerkers, museumconservators, archivarissen, televisie- en beleidsmakers naar het begijnhof om te begrijpen wat een geschiedenisstudent precies zoekt in een stage. En om de ogen uit te kijken naar deze geweldige generatie die zich klaarstoomt voor de toekomst. ‘s Middags schuiven de mentoren met ons mee aan tafel. Heb je interesse in een stage volgend jaar? Vraag maar raak!

WO 30 MAART / 14u - 16u

Geschiedenisprijs

We zijn niet de eersten die speuren naar ‘Verborgen Geschiedenissen’. Drie middelbare schoolklassen gingen ons voor en werkten aan projecten over erfgoed en sport, mythische figuren en historische landschappen. Ze dingen mee naar de eerste Geschiedenisprijs, een nieuw initiatief dat voortspruit uit aandacht voor diversiteit en inclusie binnen onze opleiding.  De pilootscholen stellen hun projectwerk tentoon in de kerk en krijgen een vakjury op bezoek. Kom langs en laat je inspireren!

WO 30 MAART / 21u - 02u

Silent disco

JOC Gent-Oost

Geen Verleden Week zonder een feestje natuurlijk! Op woensdag trekken we naar het scoutslokaal om de hoek voor een heuse Silent Disco. Een goed gevulde bar, drie verschillende muziekkanalen en een exclusieve draaicontest tussen DJ De Ko$$ter, DIPLOige en MC Da Wever! Voor elk wat wils dus! Reserveer snel je koptelefoon via VGK of in de Feestzaal.

LINE-UP / 21u - 00u: DJ LapH4N$, DJ Jos & DJ Aradon / 00u - 02u: DJ Chouki, DJ Tasty T & Song Requests // SPECIAL ACT / 22u: DJ-Battle

DO 31 MAART / 12u30 - 14u

‘Begijn & chill’ / zachte pleinspelen

Feestzaal / Wasstraatplein

We zijn intussen zodanig ondergedompeld in de wereld van de begijnen dat we ons willen wagen aan de favoriete vrijetijdsbesteding van deze religieuze dames: handwerken. Studente Liete neemt ons mee op sleeptouw met een sessie recreatief breien, naaien en kantklossen. Alle pennen en naalden in de aanslag! Voor de activo’s onder ons gaan we voor een trip down memory lane met zachte pleinspelen genre Dikke Bertha, tussen twee vuren, 1-2-3 piano, enzovoort. Wie kroont zich tot de spelkoning van het Wasstraatplein?

DO 31 MAART / 19u

Quizza

Feestzaal

Historici staan alom bekend als begenadigde quizzers. Maar klopt dat ook? Op deze slotavond worden we uitgedaagd door quizmaster Jan Matthys, AKA de Homo Turisticus, AKA de snor van het jaar 2015, AKA ex-deelnemer De Slimste Mens, AKA bekende Gentenaar. Verwacht knotsgekke vragen, topprijzen en een laatste avondmaal om van te smullen. Op het menu staat lokale Turkse pizza tegen een schappelijke prijs. Verzamel je kersverse vrienden en schrijf je in voor de Grote Verleden Week Quizza.

VR 1 APRIL / 14u - 17u

Showtime

Kerk

Onze deadline der deadlines is vrijdagnamiddag. Na een week van zwoegen, speuren, interviewen, tekenen, filmen, fietsen, schrijven en monteren, kent Sint-Amandsberg geen geheimen meer voor ons. We leggen de resultaten van de werkweek bloot voor elkaar en de buurt.  

DOORLOPEND 

Tuin- en gezelschapsspelen

Binnentuin / Feestzaal

Naast brood voorzien ‘s middags ook spelen. Een partijtje kubben, een kaartje leggen of een rondje Scrabble. Het kan allemaal... Alea iacta est!